Envis lillfis ville helst inte somna om me...

img_1563 (MMS)

Envis lillfis ville helst inte somna om men till slut så !!! Vi har haft en trevlig dag med öppna fsk långpromenad och lunch o fika hos Jessica o Judith !


Vi har varit o fikat med Cissi Elin Chatar...

img_1551 (MMS)

Vi har varit o fikat med Cissi Elin Chatarina anna o kristin nu ska Joel hämta oss ! Ljust ute klockan är sju och sticketröja + jeansjacka e varmt nog lovely!


Trött katt???

img_1550 (MMS)

Trött katt???


Mammalunch hos Kerstin och Livia ! Vi har ...

img_1549 (MMS)

Mammalunch hos Kerstin och Livia ! Vi har varit på barnsång och på promenad ! Jessica & Linda med småtjejer e också här !


Från öppna fsk far vi snart mot stan ! Fy ...

img_1545 (MMS)

Från öppna fsk far vi snart mot stan ! Fy vad trist att det snöar men det verkar töa lika fort.


Liten envis pojke somnade om efter morgone...

img_1541 (MMS)

Liten envis pojke somnade om efter morgonens kamp ! Ingenting dög till frukost ! Några skedar gröt med fruktpure , 30 ml välling och en halv burk solskensfrukt med yoghurt ... Rena buffén ! Sen blir det öppnis och sen stan !


Önskelista ?

Jag fyller 29 år på söndag ! När man e så gammal så har man slutat med önskelistor kan jag tycka ... det enda jag skulle vilja ha , eller rättare sagt behöver, är en babyvakt, att ha i vagnen då Milo sover ute, eller att ha inne då han somnat i sommar och vi vill sitta utomhus !
Skulle nån mot förmodan läsa så finns det för 299 kr på clas ohlson ;-) !

Annars presentkort eller biobiljett eller en slant typ ! Efter vinterns elräkningar/dubbla boenden finns inga slantar kvar knappt för något roligt alls !

Det mysigaste med att fylla år är att man ofta får träffa hela familjen inklusive syskon ! Äta mammas egenbakade tårta och umgås !


Milo och jag var en stund hos Kerstin och ...

img_1540 (MMS)

Milo och jag var en stund hos Kerstin och Livia efter vi lämnat Nova ! Nu sover Milo ute och jag har massa 2dos att göra!


Skadad

Under hela min vuxentid har jag alltid tagit lika illa upp över att bli "bortvald". Vissa blir bjudna, vissa inte , och de gånger det är jag blir jag alltid lika besviken, ibland ledsen.
Det kunde gälla fikastunder med universitetspolare, att ses några stycken, fester osv.

Den där frysa ut grejen råkade jag ut för redan under skoltiden, man var livrädd att bästisen skulle vara sjuk för då blev man kanske själv ? nu var det ju oftast inte så utan man umgicks då med andra men den där lilla rädslan att inte passa in har alltid funnits hos mig.

Är det därför jag fortfarande reagerar på sådant ? Detta kan även kopplas till inlägget om vänner !

Är det därför jag absolut vill att vi bjuder hela Novas avdelning då hon fyller år ?

Ibland är mina tankar helt obefogade, ibland kanske de är befogade ...

Hur som helst så borde man bara lägga ner och istället lägga energin på de som bara är så bäst !

Ni vet vilka ni är alla mina darlings <3 (familj, nära vänner osv) !




Ute i lekparken ! Det är inte direkt varmt...

img_1539 (MMS)

Ute i lekparken ! Det är inte direkt varmt än ! Men vi behöver piggna till efter ännu en natt med dålig sömn !


Vem är jag ?


JOSSAN kallas jag och fyller 29 i april ! Bor utanför Örebro med sambo Joel och barnen Nova och Milo ! Jag läser till lärare mot yngre åldrar men pausar just nu pga mammaledighet !
Jag umgås gärna med familjen och vännerna ! Shopping är alltid kul och då framförallt barnkläder eller auktions/loppisprylar, skulle helst ha ett bamsestort hus med massor av rum att fylla med gamla möbler och annat !

Jag är uppväxt i Fjugesta och flyttade därifrån då jag var 15, då flyttade vi till stan, helt underbart var det ! Jag fann min bästis Maria där på Engelbrektsskolan och aldrig hade jag haft så roligt med någon förut ! Många fester blev det och mycket kul hade vi ! Vi har fortfarande kontakt, båda har två barn och det e alltid lika kul att ses !

Efter högstadiet läste jag barn o fritid, där träffade jag de två vänner som är två av mina absolut närmaste, Louise och Camilla ! Ni är helt fantastiska tjejer och jag tycker så mycket om er <3 !

Sen hoppar jag ett snäpp till 2002 då jag flydde Örebro för Nykvarn där jag flyttade in hos min dåvarande pojkvän N, 2005 flyttade vi vidare till Södertälje och 2006 föddes fina goa Nova ! Senare det året lämnade jag Södertälje för Örebro !
När Nova var 8 månader träffade jag Joel ! Vi flyttade ihop ganska fort men Joel hyrde ut sin lägenhet ett tag ! På sommaren det året lämnade vi Örebro för o flytta hit till ! Först till lägenhet och sen till torpet !

Hoppar igen ! 2010 föddes vår son Milo , gosegubben ! Nu njuter vi av familjelivet ! Nova får vi njuta av varannan vecka och varannan vecka är hon hos sin pappa och hans sambo J !

Detta var en kort beskrivning av mig !


Trots att det är våffeldag kör vi pannkako...

img_1499 (MMS)

Trots att det är våffeldag kör vi pannkakor i brist på våffeljärn !


Köksdetalj: en våg som jag fått av mamma, ...

img_1497 (MMS)

Köksdetalj: en våg som jag fått av mamma, tycker den är Superfin !


Dansar med Cissi :-)

img_1496 (MMS)

Dansar med Cissi :-)


Glassdebut ! Fick mammas sista på pinnen !

img_1493 (MMS)

Glassdebut ! Fick mammas sista på pinnen !


Ut o hämta nova i solskenet !

img_1492 (MMS)

Ut o hämta nova i solskenet !


God morgon !

img_1490 (MMS)

God morgon !


Bolibompadax ! Jag gillar Barnkanalen ! De...

img_1475 (MMS)

Bolibompadax ! Jag gillar Barnkanalen ! De har bra programledare och programmen är ofta i bra kvalitet ! Novas favorit på Barnkanalen är sara ! Hon som är silversara och som har flygande mattan ! Kent agent är ett av hennes favoritprogram ! Dåligt är byggare Bob säger hon !


Feber och permittering ...

Milo bökade hela natten i princip, sen tempade vi honom i morse och den visade 38,8, febern har kunnat hållas runt febergräns hela eftermiddagen iallafall !

Joel är permitterad från jobbet idag, de jobb de har är inte redo ännu, och att sopa lagret kan man ju inte göra i all oändlighet !

Ska fundera ut nåt o skriva om :-P sen återkommer jag !

Vårtecken!

img_1469 (MMS)

Vårtecken!


Cornelis

Vi såg filmen Cornelis i helgen, jag gillade den verkligen ! Rekommenderas varmt !
Vi älskar ju Cornelis och hans musik, så mycket så vår lillfjant heter MILO CORNELIS :-) !


Idag ska Nova o hennes fsk till brandstati...

img_1468 (MMS)

Idag ska Nova o hennes fsk till brandstationen ! Milo o jag ska knalla hemåt !


Det här med vänner !

Ja det är inte lätt ! Inser nu att vissa får ligga under kategorin "det förflutna" , jag söker kontakt, jag vill ses osv, men får inget gensvar, ja det känns såklart sorgligt och ganska ledsamt tycker jag., men jag får väl svälja stoltheten och inse att hör de inte av sig så har de inget intresse ! Är det bara jag som vill ses , bara jag som tar upp det, då e det ju något som står knasigt till ... eller ?

Jag har några riktiga vänner som hängt med ett tag , det är C och L från gymnasiet såklart. det är C från universitetstiden och J från åren i "dansbandssvängen" ! Det är också M som jag inte träffar jätteofta men som jag vet finns där ! och M som jag lärt känna genom Joels kompis D ! Sen har jag några nyfunna kompisar med barn i liknande ålder ! Och jag uppskattar er alla helt otroligt !

Sen finns det kompisar som också är viktiga för mig som jag gärna umgås med ! Men den skara jag nämnt ovan är järngänget :-) !

Joel och Carro behöver jag inte skriva dit för ni e ju de allra närmaste såklart :-) ! Min sambo och älskling är också min bästa vän, liksom min syster såklart !

Ja ... vet inte vad jag ville ha sagt men ... så här blev det ;-)

Förresten, ni suger på att kommentera :-P !

Nova till höger med sin kusin Esmeralda, kortet är från sommaren 2009, tyvärr ses vi inte jätteofta, men tjejerna står varandra nära och det märks då vi väl ses !

Dagens Nova hittade ett par chips i en skå...

img_1457 (MMS)

Dagens Nova hittade ett par chips i en skål och blev såhär lycklig !


Dagens Milo har fortfarande jamas på sig !...

img_1463 (MMS)

Dagens Milo har fortfarande jamas på sig ! Min erfarenhet är att klädbyte innan gröt är onödigt ;-) !


Morgonkaffet skulle jag inte vakna utan ! ...

img_1447 (MMS)

Morgonkaffet skulle jag inte vakna utan ! Koppen som egentligen är en tekopp fick jag av mamma och den är en favorit ! Tusen saker hinner hända innan jag fått i mig kaffet typ och detta håller faktiskt värmen lite bättre ! Och så tycker jag den e jättefin :-) !


Detta är Fritz eller fritte som hon kallas...

img_1444 (MMS)

Detta är Fritz eller fritte som hon kallas, Joel köpte vad han trodde var en hankatt.  Hon blir 6 år i sommar & är mamma till Glenn samt knaster och trassel som bor hos Joels bror i Sthlm !


Detta är Glenn , vår hankatt ! Han blir tv...

img_1446 (MMS)

Detta är Glenn , vår hankatt ! Han blir två år i april och är son till Fritz ! Vi misstänker att grannens Skogis är hans far!


Härligt väder!

img_1431 (MMS)

Härligt väder!


Underbara stora holmen !

img_1429 (MMS)

Underbara stora holmen !


Gröten är en klar favorit för lillplutt ! ...

img_1427 (MMS)

Gröten är en klar favorit för lillplutt ! Snart klär vi oss för stan och barnens mormor och morfar ! Nicklas lämnar av Nova direkt där sen :-) !


Milo fick en ny dress igår ! Från lindex !...

img_1426 (MMS)

Milo fick en ny dress igår ! Från lindex ! Hur fin och mjuk som helst !


Promenad i det underbara vädret !!!

img_1421 (MMS)

Promenad i det underbara vädret !!!


O jag med !

img_1418 (MMS)

O jag med !


Louise in the mood !

img_1417 (MMS)

Louise in the mood !


Mums !

img_1416 (MMS)

Mums !


Nu ska mamman rastas *s* ! Väntar på busse...

img_1413 (MMS)

Nu ska mamman rastas *s* ! Väntar på bussen till stan och tjejkväll hos Louise !


Den stora overalljakten ...

Ja ni skulle sett oss igår .... i jakten på fleeceoverall i strl 80 eller 86 ! Vi började på Mega, de hade en 74/80 som var tunn och pytteliten ! Sen fortsatte vi med att ringa lager157, de hade inga overaller alls ! Vi drog då till Marieberg ! Först Lindex, de hade en rosarandig, nej, där går min gräns faktiskt, röd är helt ok men inte rosa .... TYCKER JAG och dessutom fanns den bara inne i 74 ! HM nästa, inte en enda fleeceoverall, Kappahl hade bara i 74 som störst ! Sen polarn och pyret, de hade upp till 74, windfleeceoverall, och så dyr så jag nästan kastade upp , men fin såklart !

OCH IDAG fick jag tag i en Lindexoverall i strl 86 på blocket, 60 kr ville hon ha ! Men bodde i Degerfors så jag betalade frakten på 60 kr med, men 120 kr fick det va värt, jag vet vilken overall det är och det var den jag ville ha helst ! Så nu väntar jag på leveransen måndag eller tisdag ! Trägen vinner ;-) !
Jag var inne på Molos lurvfleeceoverall också, men den kostar 499 kr INNAN frakt, så plånboken sa helst inte ....

Det är en sån här fast begagnad då jag fått tag i, fin tycker jag, vad tycker du ? Nu hoppas jag bara den passar !


Tummen upp för libero ! Gud vad grejer man...

img_1401 (MMS)

Tummen upp för libero ! Gud vad grejer man fick i gratisboxen ! Hämtade den på lindex idag ! Roligt dock att strumporna var i strl 23-25 hehe ! Han har typ 18 -19 nu kanske !


Milo är trött idag ! Sover redan sin andra...

img_1400 (MMS)

Milo är trött idag ! Sover redan sin andra nap för dagen !


Aktivitetsdag !

I morse var jag o N på utv.samtal för Nova kl 7 ! Gosigt o träffa mysan fast det var Nicklas lämning :-) ! Allt bra med Nova på fsk iaf vilket känns bra !

Idag
är Joel ledig ! Så vi och Milo drog till Öppna förskolan mellan 9.30-11 ca ! Trevligt !

Nu fixar Joel med huset, Milo leker på golvet o jag surfar en snabbis medan det e hem till gården på tv !

Sen kommer Cissi runt 13 och fikar !

Och på eftermiddagen så ska vi dra till Marieberg och leta fleeceoverall till Milo ! Sen måste vi köpa nappar och pipmugg till herrn ! De som Milo föredrar i nappväg e alltid slut här på Ica !

Skriver mer senare !


Lunchar med Kerstin och Jessica och deras ...

img_1394 (MMS)

Lunchar med Kerstin och Jessica och deras småtjejer !


Skruttan vaknade halv åtta och äter nu fru...

img_5857 (MMS)

Skruttan vaknade halv åtta och äter nu frukost ! Vid halv nio klär vi oss och börjar gå mot förskolan ! Det tar ca 20 minuter att gå dit med barnvagn och gående Nova bredvid !


Sömn och sömn !

Inatt så har Milo sovit från 19.15-23.30 åt sen en flarra välling, somnade om direkt och sov till 5.15, det är en bra natt hos oss ! Jag har stoppat i nappen ett par ggr men det gör man liksom i sömnen numera !

Detta är som sagt en bra natt hos oss, säkert en dålig hos någon annan ! Men vår gosse har inte sovit en hel natt sen han föddes, detta är en av de bättre, han har ett par nätter som varit ännu lyxigare, så han kan nog  hehe !

Idag blir det BARNSÅNG vilket är ett av mina favvomoment under veckan ! Man själv får tanka vuxentid och barnen får spana på varann ! Imorgon e Joel ledig, det ska bli mysigt, vi har en del o göra och kan samtidigt få tid för någon film mitt under dagen vilket e mkt värt ! Jag ska på utv.samtal för Novis vid 7 imorgon bitti tillsammans med hennes pappa också, det är alltid bra med utvecklingssamtal så man får lite extratid med pedagogen !

Just nu sover Nova (klockan är 6.03) men Milo leker runt så vi får se hur länge ... hehe... men hon somnade innan 20 så timmarna har hon nog fått iaf ! Idag åker hon till sin pappa och är där tills söndag !






Det vore kul om ni
kunde hojta till om ni är här och läser !

Vilket helt underbart väder !!! Vi väntar ...

img_1389 (MMS)

Vilket helt underbart väder !!! Vi väntar på bussen till Oskar !


Lindex

Hur fint ?



Bodysarna är riktiga färgklickar vilket jag gillar ! Och overallen skulle Milo verkligen behöva, jag har tvådelade fleeceset men jag föredrar overall faktiskt då han ska sova i vagnen ! Ser dessutom att den finns i 80 vilket e ovanligt för fleeceoveraller ! Iaf där jag letat .... dock kan ju Lindex va små, så passar den min långkille som är 75 cm lång tro ?

Dessa plagg är ifrån www.lindex.com

Öppna förskolan och kalas !



Idag så har barnen och jag besökt Öppna förskolan ! En trevlig stund med fri lek, sångstund och fika i kyrkans hus här i samhället ! Milo somnade vid halv tolv då vi gick därifrån o sover ännu ute i vagnen ! Underbart med eget hus numera så man kan ha honom stå utanför dörren !!! Han sover som bäst ute !!!

Nova och jag har hunnit laga korvstroganoff och ris, ätit och jag har hunnit vika tvätt och ta en disk också ! Skönt eftersom vi ska iväg sen på eftermiddagen till Oskar som fyllde 6 år igår ! Det ska bli trevligt ! Vi får ta bussen och så kommer Joel så fort han slutat jobbet !

Nästa inlägg kommer alldeles strax :-)


Gör ett test att blogga från iphone !

img_4959 (MMS)

Gör ett test att blogga från iphone !